Acreditare Erasmus +

Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov și Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila sunt cele două biblioteci publice din România acreditate Erasmus +.

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru organizațiile din sectoarele educația adulților, formarea profesională (VET) și educație școlară care doresc să se implice în proiecte și activități de schimb și cooperarea transfrontalieră. Organizațiile acreditate Erasmus au acces simplificat la oportunitățile de finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 1 în cadrul viitorului Program 2021-2027.

Participarea bibliotecii brașovene la această competiție a fost inspirată de performanța Bibliotecii Județene Brăila, campioană în implementarea proiectelor Erasmus, grație profesionalismului și efortului susținut al coordonatorului de proiecte, Claudiu Brăileanu. Îi mulțumesc și pe această cale lui Claudiu pentru deschiderea, colegialitatea și contribuția adusă la imaginea breslei noastre, ca instituții capabile să obțină fonduri pentru dezvoltarea  comunităților prin educație și formare profesională.

Obținerea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a realizat un plan de implementare a activităților de mobilitate de înaltă calitate ca parte a efortului mai larg de dezvoltare și internaționalizare a organizației.

Lista cu instituțiile acreditate poate fi consultată aici.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.