Despre e-learning

Cursurile la distanță au apărut cu mult înainte de lansarea internetului pentru a dezvolta anumite cunoștințe sau abilități. În anii 1840, Isaac Pitman și-a învățat elevii stenograma prin corespondență. Această formă de scriere simbolică a fost concepută pentru a îmbunătăți viteza de scriere și a fost populară în rândul secretarilor, jurnaliștilor și altor indivizi care au făcut o mulțime de notițe sau scrieri. Lui Pitman, care era un profesor calificat, i s-au trimis sarcinile finalizate de către studenții săi prin intermediul sistemului de poștă și apoi le-a trimis mai multe lucrări pentru a fi terminate.

În 1924, a fost inventată prima mașină de testare. Acest dispozitiv a permis elevilor să se testeze singuri. Apoi, în 1954, BF Skinner, profesor la Harvard, a inventat „mașina de predare”, care a permis școlilor să administreze instruire programată elevilor lor. Cu toate acestea, abia în 1960 a fost introdus în lume primul program de formare pe calculator.

Acest program de instruire bazat pe computer (sau programul CBT) a fost cunoscut sub numele de PLATO-Programmed Logic for Automated Teaching Operations. A fost inițial conceput pentru studenții care frecventează Universitatea din Illinois, dar a ajuns să fie folosit în școlile din întreaga zonă.

Odată cu introducerea computerului și a internetului la sfârșitul secolului al XX-lea, instrumentele de e-learning și metodele de livrare s-au extins. Primul MAC din anii 1980 a permis persoanelor să aibă calculatoare în casele lor, făcându-le mai ușor să învețe despre anumite subiecte și să dezvolte anumite seturi de abilități. Apoi, în următorul deceniu, mediile virtuale de învățare au început să prospere cu adevărat, oamenii obținând acces la o multitudine de informații online și oportunități de învățare.

În anii 2000, companiile au început să folosească e-learning pentru a-și instrui angajații. Angajații noi, dar și cei cu experiență, au avut acum posibilitatea de a-și îmbunătăți baza de cunoștințe din industrie și de a-și extinde seturile de competențe. Acasă, persoanelor li s-a acordat acces la programe care le-au oferit posibilitatea de a obține diplome online și de a-și îmbogăți viața prin cunoștințe extinse. Astăzi, e-learning este mai popular ca niciodată, nenumărate persoane realizând avantajele pe care le poate oferi învățarea online.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.