ShortsUP – Seara Filmului Scurt la Brașov

Seara Filmului Scurt la Brașov | powered by ShortUP

Centrul Cultural Reduta invită iubitorii de film scurt să vizioneze o selecție curatoriată de către ShortsUP. Filmele tratează teme curente, acestea fiind despre comunitate, empatie și curaj și vor fi prezentate on-line pe platforma eventbook, vineri 20 noiembrie 2020, ora 20.00. Preț bilet: 10 lei Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-seara-filmului-scurt-la-brasov-powered-by-shortsup

Program:

6 filme scurte alese de curatorul ShortsUP despre comunitate, empatie și curaj:

1. Atenție la minte (Floor Adams, Olanda / Belgia) 30’
#animație
Când te bazezi pe scenariile sociale pentru a supraviețui în jungla urbană, nu e deloc ușor să improvizezi. Mai ales dacă ești un introvertit inteligent, pasionat de bombardierele germane, dar vrei totuși o întâlnire cu o fată. Dar nu doar atunci – noi ne-am regăsit toți în scenele perfecte, ceea ce îți dorim și ție!
https://youtu.be/lAqy0-3lZjs

2. Ping-Pong (r. Jon Bunning, SUA) 15’
#documentar
Cel mai bun documentar la Festivalul internațional de film din Florida explorează o conexiune mai puțin obișnuită: două mese de ping-pong pe o stradă din inima New York-ului amestecă cele mai neașteptate personaje – unde altundeva ar discuta un homeless cu bancherii sau un agent de investiții cu membrii unei bande locale?
https://www.jonbunning.com/the-tables

3. Einstein – Rosen (r. Olga Osorio, Spania) 9′
#comedie
Vara lui 1982. Teo pretinde că a descoperit o gaură de vierme – tunelul de time travelling denumit științific podul Einstein- Rosen.  Fratele lui, Óscar, nu îl crede, deocamdată. Dar Teo are timp: 35 de ani, o lună și 4 zile. Un scurtmetraj savuros cu peste 25 de premii în palmares.
https://youtu.be/TL4ctLpUWH4

4. Natură: toate drepturile rezervate (regia Sebastian Mulder, Olanda) 22’
#documentar
Ce te faci când natura e de plastic – iarbă artificială pe balcon și printuri impecabile cu plaje tropicale în lounge-ul clădirilor corporate din sticlă și beton? Documentarul explorează lumea virtuală versus natură. Respirăm aer simulat? A ce miroase pădurea de pe tapet? Când nu o să mai știm diferența?
https://youtu.be/UDnAokyyWFw

5. Să ai inimă (Will Anderson, Marea Britanie) 12′
#animație
Will Anderson imaginează viața unui GIF animat după ce iese din rolul…de GIF. După ce își termină tura, cum ar veni. O criză existențială, filmul începe cu o buclă nesfârșită și devine o parabolă minunată, plină de umor și de întrebări. Animație nominalizată la Premiile BAFTA.
https://youtu.be/fkFkGMETzDk

6. Turnul de 10 metri (r. Axel Danielson, Maximilien van Aertryck, Suedia) 16’
#documentar
Un turn de 10 metri și un documentar observațional despre frică și rușine. Scurtmetraj văzut la Festivalul internațional de la Berlin și premiat la Clermont-Ferrand.
https://youtu.be/RHhjT09v-oQ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.