“New Libraries in Old Buildings”

Noul proiect de carte al ENSULIB „Biblioteci noi în clădirile vechi: reutilizarea creativă a structurilor dezafectate” va fi publicat ca parte a seriei Publicației IFLA, nr. 180. Acesta va fi disponibil în formă tipărită și cu acces deschis, susținut de IFLA ca proiect pilot.

Cartea se concentrează pe oportunitățile și dificultățile întâmpinate în revitalizarea clădirilor vechi, dezafectate sau abandonate într-un spațiu de bibliotecă și investighează transformarea clădirilor care inițial aveau un scop diferit. Publicația prezintă exemple de bune practici la nivel mondial din diferite tipuri de biblioteci din medii istorice, atât urbane cât și rurale, menținând în același timp concentrarea pe durabilitate privind arhitectura și designul interior.

Toate studiile de caz demonstrează că reutilizarea clădirilor existente nu este numai durabilă, ci și un mod eficient de proiectare a bibliotecilor atractive și eficiente.

Combinația dintre adaptările creative ale diferitelor clădiri istorice (hambare, biserici, fabrici, stații de pompieri, magazine alimentare, spitale, săli de locomotive, oficii poștale etc) noile intervenții și utilizarea finală ca biblioteci ultramoderne oferă o perspectivă nouă și o sursă de inspirație.

Hauke, P., Latimer, K., & Niess, R. (Eds.). (2020). New Libraries in Old Buildings. Berlin, Boston: De Gruyter Saur. Retrieved Aug 10, 2020, from https://www.degruyter.com/view/title/570461

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.