Happy Bird-Day!

Cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului este Ziua Internațională a Păsărilor, sărbătorită în 1 aprilie încă din anul 1906, și are la baza Convenția pentru apărarea păsărilor care promovează principii legate de importanța lor în ecosistemul planetei.

pasari

Aplicația web Discover the river (Descoperă râul) include o serie de resurse educaționale cu informații despre ecosistemele acvatice; râuri, maluri fluviale și zone umede. Te va ajuta să afli și să studiezi biodiversitatea acestor medii, importanța lor și necesitatea conservării și îmbunătățirii acestora. Veți găsi înregistrări de sunete și cântece de păsări din zonele fluviale (printr-un click pe imagine).

O altă aplicație atractivă este Birdie Memory (Joc de memorare a trilurilor) – un proiect educațional hibrid pentru copiii de școală primară. Proiectul își propune să învețe generațiile tinere despre diversitatea vieții sălbatice și să consolideze relația cu natura, îmbunătățind în același timp abilitățile copiilor în ceea ce privește observația vizuală și memoria sonoră. În modulul „Ascultare”, copiii pot scana pasărea de pe afiș și vor vedea instant cum aceasta prinde viață și vor auzi cântecul ei (provenit din colecția de înregistrări sonore pentru păsări din Europeana) descoperind în același timp mai multe informații despre pasărea scanată.

birdie

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.