Finanțări pentru sectorul cultural

Cultura-345x180

1. Ministerul Culturii a lansat pe data de 27 martie 2020, proiectul de finanțare ACCES Online 2020, dedicat exclusiv sectorului privat, un instrument de susținere financiară a proiectelor culturale, care pot fi diseminate exclusiv în mediul online. Proiectul a fost gândit pentru a veni în sprijinul artiștilor care în această perioadă nu își mai pot desfășura activitățile culturale cu public. Din acest motiv, Ministerul Culturii a decis ca, anul acesta, sesiunea anuală de finanțare prin Programul ACCES să fie dedicată operatorilor culturali din zona independentă care au capacitate de a disemina lucrările lor în mediul online.

Suma alocată pentru finanțarea sesiunii de selecție este de 1.000.000 lei. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect/acțiune culturală este de 50.000 lei. Pentru a fi eligibile, ofertele culturale depuse în cadrul Programului ACCES Online trebuie să se desfășoare în intervalul 30 mai – 31 august 2020. Data limită pentru transmiterea dosarului de participare este 30 aprilie 2020.

2. Biroul Europa Creativă anunță noi termene-limită pentru 4 apeluri deschise organizațiilor culturale și creative.

În contextul dificultăților întâmpinate de solicitanți din cauza pandemiei de coronavirus, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a hotărât prelungirea termenelor-limită de depunere a proiectelor la următoarele apeluri:

De asemenea, pentru acest apel a fost actualizat și formularul de buget. Noul document este disponibil în secțiunea Annexes a paginii apelului.

Informația oficială este disponibilă aici, precum și pe pagina Biroului Europa Creativă aici.

3. Fondul pentru relații bilaterale – Programul RO-CULTURA

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, anunță lansarea apelului pentru inițiative bilaterale din Fondul pentru relații bilaterale finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021.

Alocarea financiară aferentă prezentului apel pentru inițiative bilaterale este de 50.000 de euro.

Pentru o inițiativă bilaterală finanțată în cadrul acestui apel, sumele forfetare se acordă pentru maxim 2 persoane/solicitant.

Termenul limită de depunere a propunerilor de inițiative bilaterale: 30 septembrie 2020.

4. Consiliul Județean Brașov a anunțat suspendarea pentru o perioadă de 60 de zile a Programelor de finanțare nerambursabilă pentru activități culturale și sportive pe anul 2020.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.