Și animalele sunt oameni!

coperta 1În anul 2018, Biblioteca Județeană Brașov a reeditat unicul volumul de poezie pentru copii al scriitorului Alexandru Mușina, „Și animalele sunt oameni!” (poezii pentru copii între 3 și 103 ani).

Dincolo de valoarea sentimentală – am dorit să aducem un omagiu autorului, de la dispariția căruia se împlineau la acea dată cinci ani – și de dorința de a promova personalitățile locale, propunerea noastră s-a datorat valorii și unicității acestei cărții în peisajul editorial românesc.

Povestea din spatele scrierii acestui volum ne este dezvăluită de Adrian Lăcătuș:

Alexandru Mușina, scriitor de oameni mari până atunci, s-a apucat să scrie fabule noi pentru copii isteți, într-o bună zi. De fapt, la început nu părea chiar așa de bună, pentru că era o zi ploioasă de la începutul toamnei (anului 1992, cred), când poetul era răcit cobză și a trebuit să stea acasă. Nu s-a dus la universitate, unde era profesor de poezie. Dar și de proză. Și a stat în casă cam o săptămână, până s-a făcut bine și până a terminat de scris cartea asta de poezii pentru copii.

Noua ediție a lucrării cuprinde 37 de poezii însoțite de 37 ilustrații noi, realizate într-o tehnică adaptată tendințelor actuale ale graficii de carte, de Alina Marinescu, o prefață semnată de Adrian Lăcătuș și o biobibliografie a autorului realizată de Cristina Palaș, care aduce în prim plan aspecte inedite despre viața și opera autorului.

Volumul integral poate fi răsfoit, citit, consultat aici.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.