Pregătire pentru Bac

62579705_2646806442013306_3507109292769542144_nUniversitatea Transilvania din Brașov, prin Facultatea de Litere și Facultatea de Matematică și Informatică, organizează pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Pregătirea este concepută sub forma unor module interactive, care vor fi susținute de profesori renumiți din universitate, începând din 5 martie 2020 la Matematică și din 6 martie la Limba și literatura română și la Informatică.

Cursurile de matematică cuprind noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie și geometrie, iar cele de informatică cunoștințe despre algoritmi, grafuri, vectori și matrici, dar și variante de probleme. La limba și literatura română cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare și nonliterare și cum să utilizeze corect și adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba și literatura română sunt axate și pe analizarea operei marilor clasici, a poeților canonici și prozatorilor interbelici.

La cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat sunt așteptați elevii din anii terminali ai învățământului liceal din Brașov, dar și din zonele limitrofe. Aceștia își pot alege modulele la care participă în funcție de propriile opțiuni și nu este necesară înscrierea prealabilă. Participarea la cursuri este liberă, însă elevii sunt rugați să urmărească pagina de facebook a universității pentru eventualele modificări ce vor apărea în program.

Cursurile de limba și literatura română se desfășoară în corpul T al Universității Transilvania din B-dul Eroilor nr. 25, în sala TP4. Cursurile de matematică și cele de informatică vor avea loc în corpul P al Universității din strada Iuliu Maniu nr. 50, în sala PIII1. Elevii se pot prezenta direct în amfiteatre, conform calendarului de pregătire afișat pe site-ul universității.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.