Maeștrii benzii desenate SF românești (1960-1989)

bdSecția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov, va invită sâmbătă, 8 februarie 2020, ora 13:00, la vernisajul primei expoziții de Bandă Desenată Science-Fiction Românească, perioada 1960-1989.

Inițiatorii expoziției sunt Anamaria Borlan, clubul Antares Brașov, și Mihai Grăjdeanu, creatorul Comics Didactic și autor al multor albume de bandă desenată pentru toate vârstele.

Ideea de a alcătui o colecție cât mai cuprinzătoare de bandă desenată science-fiction românească a reieșit din dorința de a prezenta publicului, desenatorilor și pasionaților valorile și creațiile acestui gen de artă, care a avut un important impact în trecut și a încântat generații de copii și pentru că banda desenată science-fiction românească își are locul ei bine definit în istoria artei.

Expoziția cuprinde bandă desenată din revistele „Cutezătorii, „Luminița”, „Luceafărul Copiilor” și „Orion”, din almanahurile copiilor, „Cutezătorii”, „Vacanța Cutezătorilori” și „Anticipația”, articole science fiction și ilustrații de coperte din revistele „Racheta Cutezătorilor” și „Start spre viitor”.

Desenatorii prezenți în expoziție: Valentin Tănase, Sandu Florea, Puiu Manu, Albin Stănescu, Viorel Pîrligras, Ion și V. Mihăescu, Elena Mihăescu, Pompiliu Dumitrescu, Marian Mirescu, Valentin Iordache, E. Dumitrache și Radu Marian. Scenarii semnate de: Horia Aramă, Sorin Ștefănescu, Ion Hobana, Tudor Popescu, Rodica Popescu, Aurel Weiss și Emilia Căldăraru.

Invitații de onoare: maestrul Valentin Tănase și colecționarul de benzi desenate Szász Andrei.

Intrarea este liberă.

Organizatori: Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov, Centru de Excelență pentru Copii și Tineret -, Clubul Antares, Comics Didactic – Benzi desenate pentru elevi.

Parteneri: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Radio România Cultural, Mangalia News.

One thought on “Maeștrii benzii desenate SF românești (1960-1989)

  1. Pingback: Blogul bibliotecii din Brasov » Maeștrii benzii desenate SF românești (1960-1989)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.