Fabule noi pentru copii deștepți

IMG_0167Fabule noi pentru copii deștepți” este titlul cu care Adrian Lăcătuș prefațează volumul de poezie „Și animalele sunt oameni!” (poezii pentru copii de la 3 la 103 ani) al scriitorului Alexandru Mușina. Volumul a fost reeditat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov, în cadrul celui mai recent proiect editorial al bibliotecii, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Fabulele au ajuns vineri, 29 martie a.c., la copiii deștepți de la clasa a III A, ai Școlii Generale nr. 1 Brașov, aflați sub îndrumarea doamnei învățătoare Maria Sandu, prin intermediul colegei noastre Ioana Chiru.

Nu o să vă povestesc despre cât de încântați au fost copiii să descopere poezia românească contemporană, pentru că s-ar putea să vă fi obișnuit să auziți că cei mici nu mai sunt interesați de carte și lectură, cu atât mai puțin de poezie, și, în consecință, să nu mă credeți.

De aceea, vă invit să vă convingeți singuri, urmărind imaginile, și să mă credeți când vă spun cât de bucuroși suntem noi, bibliotecarii, că am reușit să-i ajutăm pe acești copii frumoși să descopere aceste poezii minunate.

Căci, până la urmă, acesta este secretul. Să propunem cărți bune, să ne prețuim scriitorii valoroși și să-i ajutăm pe cei mici să îi descopere.

În curând, 2 aprilie, va fi celebrată Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. Nu pierdeți ocazia să treceți pe la bibliotecă pentru a lua o carte bună pentru copiii dumneavoastră!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.