SCIEFEST – Festival de ştiinţă şi industrii creative

45299663_1355314894599630_6253404153125535744_nBiblioteca Județeană George Barițiu Brașov, în parteneriat cu Coresi Resort Shopping, organizează, în perioada 22-25 noiembrie 2018, în spațiile proprii (sediul central – Livada Poștei și Secția pentru Copii și Tineret – Str. Iuliu Maniu, nr. 6) și la Coresi, cea de a doua ediție a SCIEFEST – Festival de știință și industrii creative.

SCIEFEST este un proiect ce face parte din Strategia de dezvoltare a sistemului județean de biblioteci publice, unul dintre obiective fiind acela de a încuraja și susține inovația.

Vizitatorii sunt așteptați cu standuri și ateliere, cu experimente, imprimări 3D, realitate virtuală, robotică educațională, holograme de reconstituire istorică a bisericilor fortificate săsești și cu prezentarea celor mai recente proiecte ale bibliotecii, care promovează cultura scrisă cu ajutorul noilor tehnologii: CLIPLIT – Carte în 7Arte (realizare de booktrailere), Și animalele sunt oameni! (ateliere de grafică 3D și împerecheat rime), iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura (aplicație pentru telefoane inteligente de recomandare de lectură), Jurnalul – portal spre cultură (aplicație multimedia pentru manuscrise).

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.