Toamnă editorială

coperta 1 În urmă cu o lună, anunțam două proiecte editoriale aflate în pregătire pentru această toamnă de către Biblioteca Județeană George Barițiu din Brașov.

Iată că a venit rândul celui de-al doilea.

Este vorba despre reeditarea unicului volum de poezie pentru copii al scriitorului brașovean Alexandru Mușina:  „Și animalele sunt oameni!”  (poezii pentru copii de la 3 la 103 ani).

Proiectul editorial are scopul de a susține și promova poezia contemporană pentru copii, ca gen literar relevant pentru dezvoltarea culturală pe tot parcursul vieții și este realizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov și Biblioteca Națională a României, și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Noua ediție a lucrării cuprinde 37 de ilustrații noi, realizate de Alina Marinescu, o prefață realizată de Adrian Lăcătuș și o biobibliografie a autorului, realizată de Cristina Palaș.

În cursul acestei săptămâni, volumul va intra la tipar, iar din noiembrie, vă așteptăm la o serie de ateliere dedicate în primul rând copiilor, dar și educatorilor, părinților și studenților, prin care ne propunem să descoperim frumusețea acestor poezii și să celebrăm memoria autorului lor, Alexandru Mușina.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.