Reuniunea profesională a filialei Brașov a ANBPR


ANBPR1 Continuând tradiția întâlnirilor profesionale de toamnă, joi, 11 octombrie a.c., la Biblioteca orășenească Râșnov, ne-am revăzut cu bibliotecarii din sistemul de biblioteci publice din județul Brașov.

Ne-a onorat cu prezența sa primarul Râșnovului, domnul Liviu Butnariu, care, dincolo de faptul că este o gazdă desăvârșită, este și un suporter al bibliotecilor. Îi mulțumim și pe această cale.

Daniel Nazare, directorul Bibliotecii Județene „George Barițiuˮ Brașov, prezent la reuniune, a vorbit despre activitatea desfășurată până în prezent și despre planul de dezvoltare a sistemului de biblioteci pentru anul viitor, încurajându-i pe bibliotecari să rămână activi și implicați, mulțumindu-le, totodată, pentru tot efortul depus și pentru felul în care, prin activitatea desfășurată, s-au impus ca parteneri strategici ai comunităților în care funcționează.

Într-un cadru amical și relaxat, bibliotecarii prezenți au împărtășit experiența de peste an,  au povestit despre problemele cu care se confruntă și despre soluțiile pe care le-au găsit, despre proiectele pe care le-au inițiat sau din care au făcut parte și despre impactul și beneficiile acestora pentru utilizatorii lor.

Cum nu putea să lipsească cel mai nou proiect cultural dezvoltat de biblioteca județeană,  CLIP[L]IT – Carte în 7Arte, și implementat prin intermediul sistemului de biblioteci publice din județul Brașov și a sistemului de biblioteci școlare din România, prin Asociația Bibliotecarilor din România – ABR, Crina Buștenaru, metodistul nostru dedicat, a prezentat proiectul, a distribuit materiale promoționale (afișe, brelocuri, tricouri) și le-a amintit că în curând lansăm concursul de booktrailere pe platforma proiectului.

ANBPR2.jpg

Grație colegei noastre de la Râșnov, Teodora Pavel, și a amabilității domnului primar, reuniunea s-a încheiat cu vizitarea Cetății Râșnov și a alor obiective culturale din oraș.

Mulțumim tuturor colegilor pentru participare (știu ei de ce, nu vreau „să spuiˮ: greva transportatorilor) și pentru că reușesc să păstreze aceste chipuri luminoase și zâmbitoare, chiar dacă nu fiecare toamnă e atât de colorată și caldă ca aceasta.  Mulțumim fetelor! Și băieților!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.