Ziua Limbii Române

zln1Din anul 1990, Ziua Limbii Române se sărbătorește pe data de 31 august în Republica Moldova și, din anul 2013, și în România.

Am ales să celebrăm această zi prin punerea în practică a parteneriatului încheiat anul acesta cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău.

Parteneriatul are drept scop promovarea literaturii române contemporane prin intermediul aplicației iZiLIT, – Întâlnire Zilnică cu LITeratura, în rândul utilizatorilor bibliotecilor publice din România și Republica Moldova. Alături de activitățile de promovare, colaborarea cu colegii bibliotecari din Republica Moldova constă și în contribuția la dezvoltarea bazei de date a aplicației cu minimum 50 de scriitori din Republica Moldova, anual.

Vinovatul” pentru încheierea acestui parteneriat este dna Claudia Balaban, Directorul general al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, căreia îi mulțumim și pe această cale.

Prima recomandare de lectură trimisă de colegii noștri: Nicolae Dabija, Te blestem să te îndrăgostești de mine.

Află mai multe descărcând aplicația!

 

iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura este un proiect dezvoltat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Uniunea Editorilor din România, și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.