Bibliotecarii își u(r)nesc bicicletele din nou

ciclobiblioÎn perioada 14-19 august 2018 se va desfășura cea de a doua ediție a Academiei de vară a bibliotecarilor cicliști #cicloBiblio2018.

Timp de șase zile, bibliotecari și prieteni ai bibliotecilor vor pedala împreună, roată la roată, de la Constanța la Galați. Traseul pitoresc măsoară 350 de km și dezvăluie participanților cultura și tradiția românească din zona Dobrogei. „Academia de vară a bibliotecarilor cicliști” este un instrument de promovare a lecturii, a bibliotecilor și a unui stil de viață sănătos, prin practicarea ciclismului.

„Prima ediție a evenimentului s-a desfășurat în anul 2017, pe traseul Brașov-Sibiu și ne-a dat prilejul să descoperim biblioteci din Transilvania. Anul acesta suntem nerăbdători să vizităm bibliotecile din zona Dobrogei, să-i cunoaștem pe colegii noștri și să facem schimb de bune practici, împărtășind din experiența noastră profesională , pentru a face cunoscute serviciile și resursele pe care bibliotecile le oferă comunităţii” afirmă organizatorii.

Acest eveniment se adresează tuturor celor care iubesc bibliotecile, cărțile și nu se sfiesc să pedaleze 350 de km.

Pe durata taberei participanții vor fi cazați la cămine școlare, costurile de cazare și masă urmând să fie suportate individual, integral de către participanți. Numărul de locuri este
limitat.

Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul asociațiilor profesionale: ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România). Fundația Progress susține acest proiect care are ca obiective întărirea rolului învățării pe tot parcursul vieții și al lecturii în dezvoltarea personală și importanța bibliotecilor în comunitate.

Vă invităm să ne urmăriți pe grupul de Facebook : https://tinyurl.com/ciclobiblio2018

Persoană de contact: inițiatorul evenimentului Laszlo Kiss, bibliotecar la Liceul Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe

Telefon: 0774481922 e-mail: ciclobiblio@gmail.com

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.