iZiLIT la BIBLIONEXT

Export Wizard-2Conferința anuală BIBLIONEXT, cu tema „INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”, organizată de ANBPR, cu sprijinul și în coordonarea Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj, va avea loc în perioada 2-4 octombrie 2017, la Cluj-Napoca.

Tema acestei ediții este deosebit de generoasă și propune aducerea în discuție a principalelor preocupări ale bibliotecarilor din România și din străinătate cu privire la abordarea inovației în activitățile bibliotecilor, regândirea creativă a serviciilor pentru diferite categorii de audiență, dar și implicațiile managementului centrat pe obiective în creșterea performanței instituțiilor culturale. Exemplele de bune practici din cele mai active biblioteci vor fi, de asemenea, puse în valoare cu scopul de a le replica la o scară mai largă.

Conferința va găzdui și un concurs de postere care să reflecte proiectele inovatoare și creative desfășurate în bibliotecile publice românești în anul 2016. Regulamentul de participare și cerințele tehnice sunt disponibile la adresa:

https://conferintaanbprclujnapoca2017.wordpress.com/

Proiectul iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura, dezvoltat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, în parteneriat cu ANBPR și UER, cofinanțat de AFCN, va fi și el prezent la BIBLIONEXT.

Scopul principal al proiectului a constat în dezvoltarea unei forme inovatoare de promovare și de comunicare a literaturii române contemporane, în rândul tinerilor, iar produsul rezultat, aplicația pentru telefoane mobile iZiLIT, este disponibilă gratuit pentru toate bibliotecile.

Prin intermediul aplicației iZiLIT, toate bibliotecile din România vor avea posibilitatea să ofere utilizatorilor lor cel mai nou și modern serviciu de recomandare de lectură, unic în peisajul serviciilor de bibliotecă din România, un serviciu adaptat practicilor de consum cultural ale tinerilor. 

afis_A0.png

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.