Integration of new citizens. The role of public libraries in immigrants naturalizing

goethe-biblioteca-620x330Goethe Institut Bukarest a propus și anul acesta organizarea unui atelier de lucru adresat bibliotecarilor din România și Republica Moldova în perioada 24-25 octombrie 2016. Acest workshop este inițiat în baza unui parteneriat Goethe Institut Bukarest –ANBPR – ABR – ABRM.

Workshop-ul cu tema Integration of new citizens. The role of public libraries in immigrants naturalizing va avea durata de 1½ zile, va fi găzduit de Goethe Institut Bukarest și va beneficia de implicarea ca lector a dnei Britta Schmedemann, specialist al Bibliotecii Publice din Bremen cu expertiză în problematica serviciilor pentru migranți, activă în cadrul Asociației Germane a Bibliotecarilor.

Potrivit distribuției participanților între parteneri, ANBPR are posibilitatea de a invita anul acesta 8 participanți din randul membrilor proprii, dintre care 5 participanți din țarăși 3 participanți din București.

Organizatorii vor asigura costurile de cazare și deplasare (bilete de tren, clasa a 2-a) pentru participanții din afara Bucureștiului, precum și costurile cu prânzul și pauzele de cafea, pe durata atelierului pentru toți participanții.

Pentru a asigura o cât mai bună diseminare a informațiilor post-eveniment, încurajăm înscrierea ca participanți a persoanelor realmente interesate de problematica migrației și a serviciilor asociate, cu cele mai bune premise de a replica experiența Goethe Institut în teritoriu, cu maximum de beneficii și impact.

Persoanele interesate să se înscrie la workshop sunt rugate să trimită o Scrisoare de Motivație (care să reflecte experiența anterioară în domeniul migrației și intențiile de dezvoltare de servicii de bibliotecă dedicate), precum și o Scrisoare de recomandare asumată de către conducerea instituției aparținătoare, la adresa de email anbpr_ro@yahoo.com, cu Subiectul Înscriere Workshop Goethe Institut Bukarest până la data de 15 august 2016, inclusiv.

Persoanele selectate pentru a participa vor fi anunțate pe website-ul ANBPR până cel târziu la data de 31 august 2016.

Sursa: http://www.anbpr.org.ro/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.