Get Online Week

12376797_1246737735339912_7448627824102088438_n

Get Online Week– pe scurt GOW – este o campanie anuală de incluziune digitală inițiată la nivel European de către organizația Telecentre-Europe.

Hai pe Net! Este versiunea localizată în România a campaniei Europene Get Online Week și este  implementată de Fundația EOS în parteneriat cu telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania.

Pentru a participa la campania Hai pe Net 2016, vă rugăm să vă înregistrați aici: http://1drv.ms/1EzxWJY

Ediția Hai pe Net 2016 se desfășoară ân perioada  14-20 martie și susține în acest an realizarea următoarelor obiective și activități:

Promovarea accesibilității web

Această componentă a campaniei Hai pe Net este nouă în anul 2016! Aceasta a fost inclusă ca și o prioritate a campaniei din acest an pentru a conștientiza opinia publică și tinerii referitor la nevoile de accesibilitate web în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere. Campania este susținută de către Fondul ONG în România prin EEA Grants.

 Vă recomandăm câteva activități pe care le puteți organiza la școală, bibliotecă, telecentru, sau chiar de acasă:

 1. Identificați instituțiile publice din comunitatea, sau județul vostru. Copiați adresa lor web în instrumentul de verificare a accesibilității disponibil online aici: www.achecker.ca, apoi redactați o scrisoare prin care să transmiteți autorităților respective raportul generat de Achecker.
 2. Invitați tineri sau adulți nevăzători la școală, bibliotecă, etc pentru a afla cum navighează nevăzătorii pe internet cu ajutorul sintezelor vocale. Sau organizați vizite la Școlile Speciale pentru Nevăzători.
 3. Folosiți filmul de promovare al accesibilității web în mod creativ, postați filmul pe pagina voastră instituțională, personală și încurajați cât mai mulți participanți să partajeze aceste informații. Filmul este disponibil aici: https://youtu.be/iBg0ZFfHBvI
 4. Includeți/promovați site-ul www.e-accesibilitate.rope propriul site instituțional sau pe blog-urile personale. Conectați-vă cu pagina Facebook dedicată accesibilității https://www.facebook.com/accesibilitate/?ref=hl
 5. Realizați interviuri cu persoane nevăzătoare care reușesc să se descurce personal sau profesional cu ajutorul tehnologiei.
 6. Realizați orice alte activități creative prin care puteți să atrageți atenția asupra importanței accesibilității web!

Pentru premierea activităților aferente acestei componente din campania Hai pe Net am pregătit următoarele premii:

 • PREMIUL pentru cea mai bună fotografie(fotografia trebuie să fie relevantă în contextul activităților de accesibilitate web desfășurate)
 • PREMIUL pentru cel mai bun material video(filmul video trebuie sa aibă maximum 3 minute si să fie reprezentativ pentru activitățile de accesibilitate web desfășurate)
 • PREMIUL pentru cea mai bună poveste de viață(povestea de viață trebuie să ilustreze avantajele tehnologiei pentru nevăzători)
 • PREMIUL de vizibilitate în social media(numărul de postări, like-uri, Share-uri la articole proprii, filmul de promovare oficial, al site-ului www.e-accesibilitate.ro, a contului de Facebook eAccesibilitate, etc).
 • PREMIUL pentru cea mai creativă activitate(orice activitate conexă care face subiectul accesibilității web)
 • PREMIUL pentru cea mai bună campanie(campanie de atragere a atenției comunității asupra importanței accesului universal la informație).

Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor

 1. Sprijiniți TINERII să își identifice competențele și abilitățile latente pe care nici măcar nu știau că le au. Platforma  http://yourock.jobs/roîi va ajuta să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor!
 2. Încurajați ELEVIIși STUDENȚIIsă acceseze aplicația de analiză a competențelor transversale TIC pentru tineri disponibilă la www.skillage.eu
 3. Testați competențele digitale ale participanților prin simularea unui examen IC3 – Digital Literacy certification. 45 de întrebări în 45 de minute cu rezultatul de punctaj afișat imediat. Certipro Education pune la dispoziția campaniei Hai pe Net 1000 de simulări gratuite IC3.

  Premiile aferente acestei categorii sunt:

 •  PREMIUL pentru cele mai multe accesări YouRock(pe baza tabelului de participare și a verificării ulterioare în back-end realizată de YouRock/Telecentre-Europe/Certipro pentru validare)
 • PREMIUL pentru cele mai multe accesări Skillage(pe baza tabelului de participare și a verificării ulterioare în back-end realizată de YouRock/Telecentre-Europe/Certipro pentru validare)
 • PREMIUL pentru cele mai multe accesări IC3(pe baza tabelului de participare și a verificării ulterioare în back-end realizată de YouRock/Telecentre-Europe/Certipro pentru validare)

 Primul clic

Organizați cursuri, ateliere, evenimente, etc prin care să încurajați persoanele care nu au utilizat vreodată un calculator sau nu au accesat vreodată internet-ul să facă primul clic alături de voi. Indiferent dacă aceștia se familiarizează pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, etc) sau dacă pur și simplu învață să caute informații utile pe internet – suntem pe drumul cel bun!

Premiile aferente acestei categorii sunt:

 • PREMIUL pentru cea mai bună fotografie
 • PREMIUL pentru cel mai bun material video
 • PREMIUL pentru cel mai bun articol(articolul trebuie să vizeze, să descrie experiența și beneficiile tehnologiei pentru tineri și creșterea șanselor de angajare)

Susține campania completând formularul la adresa:
http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=35be75cb-ae6c-4772-ad56-9a73ce397a31

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.