Primul catalog de carte românească pentru copii

logo_proedit_introSecția Națională a IBBY (Consiliul Internațional de carte pentru copii și tineret) și Proedit – Centrul Național de formare profesională a personalului din sectorul editorial și din domeniile adiacente, cu sprijinul Direcției de Politici Culturale din Ministerul Culturii și al Federației Editorilor din România, vă invită să participați la elaborarea primului CATALOG DE CARTE ROMÂNEASCĂ PENTRU COPII ȘI TINERET.

Acesta este destinat prezentării la târgurile internaționale de carte la care România participă cu stand propriu (Bologna, Frankfurt, Leipzig, Londra, Paris etc.) și de aceea va fi tipărit în limbile română și engleză. Totodată, catalogul va fi editat în variantă electronică și va fi postat pe site-ul Proedit.

Înscrierea cărților se face pe baza completării fișei de înscriere, care se trimite la adresa iolanda.chioaru@proedit.ro, însoțită de cele trei prezentări-anexe şi de copertele în format electronic ale cărților. Fișa poate conține maxim 5 titluri / editură (de preferinţă din producţia anilor 2013 şi 2014) și se va completa în limbile română și engleză. Totodată, editurile vor trimite două exemplare din fiecare titlu la sediul Proedit (București, Piața Presei Libere nr. 1, corp D, et. 4, cam. 421, sector 1). Unul va rămâne în Biblioteca IBBY/Proedit pentru copii și tineret, iar altul va fi încredinţat MC pentru expunere la târgul de la Bologna şi la alte manifestări expoziţionale.

Condițiile de includere în catalog sunt:

1. Cartea este scrisă de autor(i) de cetățenie română (autorii contemporani vor avea prioritate)

2. Coperta, grafica și ilustrațiile aparțin unor ilustratori autohtoni (ilustratorii contemporani vor avea un plus în evaluare)

3. Cartea se regăsește în librării sau urmează să apară până la 30 martie.

4. Cartea este realizată în condiții excelente de calitate (ilustrații, hârtie, tipar etc. )

5. Editura (autorul, ilustratorul) beneficiază de înscriere gratuită în catalog până la data de 5 februarie 2015. Această facilitate este oferită ca urmare a asigurării costurilor de tipărire de către Ministerul Culturii și Cultelor din România.

Editurile vor primi câte 10 exemplare din catalog pentru uzul propriu.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.