OpenupEd – portal of a brand-new initiative around MOOCs

openuped-euDupă modelul Coursera, o platformă europeană de cursuri deschise a fost lansată astăzi și este disponibilă la adresa openuped.eu. Cursurile sunt gratuite, susținute de diverse universități europene, iar certificatul poate costa între 25 şi 400 de euro.

În prezent, pe platforma openuped.eu, sunt diponibile aproximativ 40 de cursuri, în 12 limbi diferite, organizate pe modelul MOOC (Massive Open Online Courses).

Cursurile acoperă domenii precum matematică, economie, competenţe informatice,  comerţ electronic,  schimbări climatice, patrimoniu cultural, responsabilitatea socială a întreprinderilor sau Orientul Mijlociu modern.

Acestea pot fi urmate fie într-o perioadă fixă, fie oricând, în ritmul propriu al studentului. În general, acestea cuprind între 20 şi 200 de ore de studiu.

Toate cursurile pot fi recunoscute.  În urma absolvirii lor se poate obţine un certificat de absolvire, un atestat sau un certificat de credite care poate fi luat în considerare pentru obţinerea unei diplome universitare. Cursurile sunt gratuite, însă certificatul costă între 25 şi 400 de euro.

Inițiativa replică platforma Coursera lansată în Statele Unite cu un an în urmă.

Sursa: Elearning. Romania

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.