Dezbatere publică: Principii şi norme de funcţionare a bibliotecilor publice

ANBPR supune atenţiei bibliotecarilor un set de principii şi norme de bază pentru funcţionarea bibliotecilor publice din România. Având în vedere funcţiile noi ale bibliotecii, determinate în principal de dezvoltarea extrem de rapidă a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, dar şi de contextul Programului Biblionet, ANBPR a iniţiat un proces de  completare şi adaptare a reglementărilor cu privire la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea bibliotecilor publice. Acesta vizează elaborarea a două documente care vor fi înaintate spre legiferare : Principii şi norme de funcţionare a bibliotecilor publiceşi „Propuneri de modificare şi completare a Legii bibliotecilor”.

Primul document a fost lansat pe 4 aprilie a.c. şi suntem invitaţi să participăm activ la dezbaterea publică iniţiată pe blogul ANBPR (pe bază de comentarii) pentru analiza şi completarea lui la adresa: http://www.anbpr.org.ro/blog/?p=1122.

Dezbatera publică se desfăşoara în perioada  04 – 20 aprile 2012.

Iniţiativa ANBPR se adaugă unui şir de acţiuni de advocacy pentru promovarea şi susţinerea bibliotecilor publice, finalizate cu stabilirea unor relaţii de colaborare şi concretizate în Protocoalele de Colaborare semnate între ANBPR şi MCPN, MCSI, Asociaţiile Administraţiei Publice Locale: Uniunea Naţionala a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Asociaţia Oraşelor din România (AOR) şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR).

Protocoalele sunt postate pe site-ul ANBPR şi pot fi vizualizate şi salvate din categoria Documentele Asociaţiei: http://anbpr.org.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=116&Itemid=124.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.