eLearning Romania

Chiar dacă e-learning-ul reprezintă încă un sistem de instruire nou pentru Romania, avantajele oferite determină din ce în ce mai multe persoane să apeleze la acest serviciu. Printre beneficiile oferite de instruirea online regăsim: accesul la toate resursele unui curs tradiţional, costuri semnificativ reduse, eliminarea barierelor de spaţiu şi de timp (fiecare studiază în ritm propriu, când are timp, fără a depinde de evoluţia celorlalţi cursanţi).

Cei care doresc să se instruiască online pot apela la soluţii e-learning aproape în orice domeniu, din oferta educaţională a companiilor specializate din Romania făcând parte cursuri de comunicare, negociere, marketing, vanzari, leadership, relatii publice, branding, managementul proiectelor, managementul fondurilor structurale, managementul produsului, analiza financiara, etc.

Unele programe de pregătire permit parcurgerea integrală a cursului înainte de a plăti, altele sunt gratuite, majoritatea create în cadrul unor proiecte finanţate sau pentru a atrage cursanţii la programele de pregătire plătite şi pentru a credibiliza instituţia care le oferă.

Iată câteva resurse:

Pentru bibliotecari, singurul program de acest fel este Click @ platforma online de instruire pentru bibliotecari, aflat în curs de implementare şi disponibil momentan doar pentru bibliotecile partenere.

Colegii muzeografi au reuşit să dezvolte o astfel de platformă, accesibilă  la adresa http://www.muzeoforum.eu/, ca urmare a parteneriatului dintre Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, Centrul de Pregătire Profesională în Cultură Bucureşti şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sfântu Gheorghe, în cadrul proiectului MUZEOFORUM, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.