Cea de-a treia Cafenea regională a ANBPR

Seria întâlnirilor profesionale organizate în acest an sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, în parteneriat cu IREX România, continuă cu Cafeneaua regională pentru Zona de Sud-Vest.

Aflat la cea de-a treia ediţie locală, acest eveniment îşi propune să aducă împreună bibliotecari cu diverse specializări din cinci judeţe: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt și Dolj.

Experienţă profesională deschisă membrilor ANBPR interesaţi de activitatea şi perspectivele de dezvoltare ale Asociaţiei, această Cafenea se va desfăşura, la Craiova, în perioada 22-24 Noiembrie 2010, cu participarea Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, în calitate de gazdă a acestei ediţii.

„Întrunirea profesională pentru Zona de Sud-Vest va aduce în discuţie şi va provoca audienţa să dezbată pe tema dezvoltării organizaţionale a ANBPR. Evenimentul va fi structurat pe două paliere. Pe de-o parte, cca 60 de bibliotecari vor socializa şi vor dezbate în echipe de 6-8 persoane cele mai actuale problematici ale vieţii de Asociaţie. Pe de altă parte, preşedinţii şi vice-preşedinţii Filialelor din judeţele din Sud-Vest vor beneficia de un training de micro-management, menit să optimizeze relaţiile dintre reprezentanţii conducerii şi structurile teritoriale ale ANBPR”, este de părere Silvia Nestorescu, Secretar General al ANBPR şi coordonatorul celei de-a treia Cafenele regionale a acestui an.

Având atât componente de workshop, cât şi de discuţie relaxată între colegi, Cafeneaua regională a ANBPR îşi propune să-i ajute pe bibliotecari să gestioneze cu succes activităţile legate de identificarea problemelor, găsirea de soluţii şi managementul Filialelor, în acord cu politicile agreate la nivelul Asociaţiei-mamă.

„Asociaţia este, prin definiţie, mediul în care se conciliază într-un mod natural rigoarea  profesională cu aşteptările şi convingerile personale ale membrilor. Ceea ce ne propunem noi este să găsim, împreună cu membrii noştri, echilibrul just între profesia de bibliotecar şi nevoile individuale de dezvoltare personală ale acestora.

Prin calitatea relaţională şi mediul de lucru relaxat pe care le oferă, Cafeneaua este, din acest punct de vedere, un  format foarte generos, care favorizează crearea de legături inter-personale”, a declarat Ioana Crihană, Director Executiv al ANBPR.

Sursa: http://www.anbpr.org.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=346:bibliotecarii-din-zona-de-sud-vest-incurajai-s-performeze-in-munca-de-asociaie&catid=35:tiri&Itemid=27

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.