Impresii despre bibliotecile româneşti

Invitat la cea de a XXI a Conferinţă Naţională a ANBPR, Michel Gorin, profesor la Haute Ecole de Gestion de Genève – Elveţia, şi Vicepreşedite al CLP (Communauté de travail des bibliothèques suisses de lecture publique) a avut prilejul să viziteze şi câteva biblioteci româneşti.

Impresiile despre conferinţă, despre bibliotecile vizitate, despre bibliotecari şi partenerii bibliotecilor sunt disponibile în raportul domniei sale, accesibil aici.

Relatări despre conferinţa naţională a ANBPR disponibile si pe Kosson, biblioteci bihorene şi blogul bibliotecii Braşov.

One thought on “Impresii despre bibliotecile româneşti

  1. Ce să zic? Am citit raportul demult şi mi se pare foarte corect prezentat. A rezumat întocmai ce i s-a prezentat şi realitatea este că i s-au prezentat bibliotecile fragmentar. Nu şi-a putut forma o imagine de ansamblu. Iar dacă este să fim sinceri noi, bibliotecarii, în România bibliotecile au evoluat inegal, cu aspecte pozitive şi negative. De fapt, nu există această imagine de ansamblu, există doar insule care funcţionează bine, fragmente care nu compun încă un întreg.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.