Competency Index for the Library Field

Identificarea şi definirea competenţelor unui domeniu de activitate oferă fundamentul necesar pentru a spori cunoştinţele, aptitudinile şi abilităţile angajaţilor, care să ducă în final la consolidarea organizaţiei.

Bibliotecile au şi ele nevoie de o astfel de fundaţie, în special în perioadele de schimbări rapide, pentru a alege căile cele mai eficiente şi mai productive pentru instruirea personalului, recrutarea de personal, dar şi specializarea personalului pe alte direcţii.

Într-un efort de a îndeplini această nevoie, WebJunction a creat o compilaţie de declaraţii de competenţe, prezentată sub forma unui Index, care să abordeze un spectru larg de practici de bibliotecă şi de servicii.

Având în vedere varietatea de bibliotecii (dimensiune şi structură organizatorică), WebJunction nu a încercat să definească competenţele specifice unei anumite poziţii în cadrul bibliotecii, ci  propune un meniu de categorii şi de competenţe la care un individ sau o bibliotecă să se poată raporta, funcţie de nevoile specifice şi de structura propriei biblioteci.

Ghidul este disponibil aici.

Sursa: http://www.kosson.ro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.